Μοντέρνες λύσεις για τον χώρο πάνω από τον καναπέ σας

Ο καναπές σας είναι το βασικό σημείο ενδιαφέροντος του σαλονιού και αυτό αναπόφευκτα σημαίνει πως οτιδήποτε βρίσκεται πάνω από αυτόν θα τραβάει τα βλέμματα.

Ο χώρος που πρέπει να καλυφθεί στον τοίχο είναι σημαντικός, και μπορεί να σας προβληματίσει επειδή ακριβώς είναι τόσο κεντρικός και μεγάλος, γι’αυτό συγκεντρώσαμε κάποιες ιδέες που θα σας διευκολύνουν να αποφασίσετε πως θα τον αξιοποιήσετε κατάλληλα!

1. Τοποθετήστε ράφια

Τα ράφια είναι μια λειτουργική επιλογή, ειδικά αν δεν έχετε περιθώριο για κανονική βιβλιοθήκη μες το σαλόνι σας. Τοποθετήστε τα αγαπημένα σας βιβλία με διαφορετικούς τρόπους για οπτικό ενδιαφέρον: οριζόντια αντί για την κλασική κάθετη στοίχιση και από το πιο ογκώδες στο μικρότερο. Αποφύγετε όμως να τα παραφορτώσετε! Προσθέστε μικρά αξεσουάρ όπως κακτάκια και διακοσμητικά από χρώμιο που δίνουν χαρακτήρα και μια αύρα πολυτέλειας με τις αντανακλάσεις τους. Πριν την τοποθέτηση των ραφιών, μην ξεχάσετε να αφήσετε αρκετό διάστημα από το ύψος του κεφαλιού σας όταν θα κάθεστε, για να μην είναι το αποτέλεσμα βαρύ ή πνιγηρό.

2. Εντυπωσιάστε με ένα μεγάλο έργο τέχνης

Ένας πίνακας θα πλαισιώσει ιδανικά τον καναπέ σας και θα μονοπωλήσει άμεσα το ενδιαφέρον των καλεσμένων σας με την είσοδό τους στο σαλόνι σας. Είτε επιλέξετε έναν κλασικό πίνακα ζωγραφικής είτε κινηθείτε σε πιο μοντέρνα και μίνιμαλ μονοπάτια με μια μεγάλη, ασπρόμαυρη φωτογραφική εκτύπωση, η σύνθεση σας θα κλέψει τις εντυπώσεις, μιας και ο όγκος του αντικειμένου που θα κρεμάσετε στον τοίχο θα εξισορροπήσει το μήκος του καναπέ. Αν οι τοίχοι σας είναι ψηλοί και ενιαίοι, μια τετραγωνισμένη κορνίζα θα ταιριάξει άψογα, ενώ αν έχετε γωνίες και ψευδοροφές, ένα μακρόστενο πλαίσιο είναι η κατάλληλη λύση για εσάς.

3. Κάντε τη διαφορά με ένα κιλίμι

Η νέα, τολμηρή τάση στη διακόσμηση μας έρχεται από το Μαρόκο: χαρούμενα, έθνικ κιλίμια θα φωτίσουν το σαλόνι σας με ένα πλήθος χρωμάτων. Κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό και έχει το δικό του ενδιαφέρον, όχι μόνο λόγω μοτίβου αλλά και λόγω της ιδιαίτερης, πρωτότυπης υφής του. Εξαιρετική επιλογή για μοντέρνους, μονόχρωμους χώρους που χρειάζονται μια δόση ζεστασιάς: ένα μαροκινό κιλίμι με ζεστά κεραμιδί και αποχρώσεις του μπλε θα συμπληρώσει ιδανικά έναν σκούρο, αυστηρό καναπέ, ειδικά αν όλα τα υπόλοιπα έπιπλα κινούνται σε ψυχρούς τόνους.

4. Επενδύστε στο γαλλικό στυλ ενός καθρέφτη

Μια πρόταση που θα ταιριάξει καλύτερα σε μίνιμαλ περιβάλλον είναι η προσθήκη ενός μεγάλου, βίντατζ καθρέφτη, τον οποίο είτε μπορείτε να κρεμάσετε, είτε να στηρίξετε στον τοίχο αφήνοντάς τον στο έδαφος. Επιλέξτε χρυσή ή ασημένια κορνίζα για παριζιάνικο αέρα στο σαλόνι σας ή γυαλιστερό μαύρο χρώμα για βιομηχανικό χαρακτήρα.