Κοραλλί: το χρώμα του 2019

Αν ψάχνετε νέες πηγές έμπνευσης για το σαλόνι σας (και όχι μόνο!), οι ειδικοί του Ινστιτούτου Χρωμάτων της Pantone μόλις ανακοίνωσαν το πολυαναμενόμενο χρώμα του 2019: το Living Coral είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του – ένα ζεστό, ζωντανό κοραλλί που φτιάχνει τη διάθεση, παραπέμποντας στα μυστηριώδη πλάσματα του μαγευτικού βυθού.

Παρόμοιες εκδοχές του κοραλλί βλέπουμε σταθερά από τη δεκαετία του ‘50, άλλοτε με ροζ ή ροδακινί βάση και άλλοτε με πιο έντονους, κεραμιδί τόνους και χρυσές ανταύγειες. Τέτοιες διαχρονικές αποχρώσεις ταιριάζουν υπέροχα με έπιπλα από ξύλο καρυδιάς και καμπυλωτές φόρμες του δανέζικου μεσοαιώνα.

Το design του 2019 ανακηρύσσει το κοραλλί “το νέο ουδέτερο”: οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι – και πρωτότυποι! Μπορεί να φωτίσει άψογα τις μαύρες επιφάνειες στο χώρο σας, δημιουργώντας ένα υπερμοντέρνο αποτέλεσμα.

Μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε αυτή την όμορφη απόχρωση στο χώρο σας με πολλούς τρόπους: αν θεωρείτε ότι ήρθε καιρός για μια ριζική αλλαγή, το κοραλλί μπορεί να φέρει άμεση ανανέωση σε έναν κεντρικό τοίχο. Εναλλακτικά, δύο κοραλλί πολυθρόνες θα γίνουν σημείο αναφοράς στο σαλόνι σας. Αν δεν το χορταίνετε, επενδύστε σε έναν κοραλλί καναπέ και μην ξεχνάτε τα συμπληρωματικά μπλε και πράσινο, ειδικά σε δροσερούς, ψυχρούς τόνους, για ανεπιτήδευτα cool αποτέλεσμα!